Holter TA/EKG

Holter TA/EKG

Holterul este un aparat ce permite monitorizarea activităţii cardiace pe parcursul a 24 de ore, în cursul unei zile normale de activitate a pacientului, datele pe care le înregistrează permiţând medicului specialist cardiolog să diagnosticheze cu precizie afecţiunile cu specific cardiovascular. Investigaţia presupune aplicarea unor senzori pe corpul pacientului şi a aparatului înregistrator (Holter).

Holter TA/EKG
Holter TA/EKG

Pacientul va putea realiza întregul set uzual de activităţi curente, cu mici restricţii, în timpul cărora vor fi înregistraţi parametrii specifici ce permit identificarea patologiei afecţiunii cardio-vasculare investigate. De asemenea, cu ajutorul explorărilor funcţionale se poate aprecia şi gradul de succes în tratamentul afecţiunilor cardio-vasculare cronice.

Investigaţie disponibilă la Centrul Actmed din Bucuresti

Metodă cu largă aplicabilitate pentru diagnosticarea unei mari diversităţi de afecţiuni cardio-vasculare.

Rezultatele măsurate şi obţinute în timp real de-a lungul unei perioade normale de activitate/ repaos permit diagnosticarea cu precizie sporită şi implicit realizarea unei scheme de tratament cu rată maximă de succes.

Hoter TA: realizează monitorizarea tensiunii arteriale (TA) a pacientului în ambulatoriu, în condiţiile îndeplinirii activităţilor cotidiene, prin realizarea măsurării valorilor TA la intervale de timp variabile stabilite de medicul specialist Actmed.

Holter EKG: permite obţinerea de informaţii suplimentare în referinţa dinamicii cardiace şi a prognosticului în comparaţie cu EKG-ul clasic, permiţând înregistrarea electrocar- diogramei pacientului pe trei derivaţii în condiţii de repaos, efort fizic sau tensiune psihică inerente unei perioade de activitate / repaos uzuale de 24 ore.

Pregătirea pacientului:

  • Pacientul va fi consultat înaintea montării aparatului Holter de către medicul specialist cardiolog. Apoi se va proceda la montarea senzorilor şi a aparatului înregistrator.

  • Instrucţiunile specifice vor fi comunicate de medicul specialist Actmed fiecărui pacient în parte ţinând cont de specificitatea particularizată simptomatologiei prezentate de pacient.

  • Pacientul îşi va urma fără întrerupere tratamentul medicamentos pe care îl are prescris de medicul său curant, chiar şi în timpul investigaţiei.

  • Este foarte important ca medicul specialist Actmed să fie informat cu privire la istoricul afecţiunii/ afecţiunilor pacientului şi cu privire la ultimele rezultate imagistice sau de laborator pe care le-a efectuat anterior investigaţiei.