Ecografie mamara

Ecografie mamara

Cand auzim de mamografie sau de ecografie mamara, adesea cei doi termeni au tendinta de a se confunda unul cu celalalt, iar diferenta exacta cand trebuie efectuata una si cand cealalta nu este inca pe deplin inteleasa.

Mamografia este perceputa ca o procedura de investigatie, imagistica mai dureroasa si mai periculoasa ca si nivel al radiatiilor, in timp ce ecografia este privita ca si o tehnica imagistica care nu poate conferi aceleasi detalii de investigatie ca si cealalta.

Ecografie mamara

Descriere – mamografie

Mamografia este o tehnica imagistica de investigatie prin care se foloseste o emisie de raze Xdar in cantitati mai reduse decat la radiografia pulmonara sau ortopedica.

Recomandarea principala a mamografiei este de a detecta cancerul de san sau de a detecta alte tipuri de malformatii, formatiuni tumorale benigne sau calcifieri la nivelul sanului.

In mod practic, mamografia poate detecta cam toate masele solide de la nivelul sanului (comparativ cu ecografia care poate vedea masa lichidiana de la acest nivel, sau fluxul sanguin de la nivelul sanului). De aceea ecografia mamara sau rmn-ul mamar sunt tehnici adjuvante mamografiei.

Din punct de vedere al screening-ului este recomandata o mamografie anuala la toate femeile, incepand cu varsta de 45-50 de ani, deoarece dupa aceasta varsta creste incidenta cancerului mamar.

Centrul Actmed se afla in sectorul 5 este dotat cu aparatura moderna de ultima generatie si dispune de experienta celor mai buni doctori in domeniu. Vă stăm la dispoziție cu o gamă largă de servicii medicale, investigații și proceduri, pe care le găsiți într-o prezentare completă în paginile atașate siteului actmed.ro.

Pediatrie

Centrul de Pediatrie

Ramura a medicinii care se ocupa cu bolile copilului de la nastere pana la varsta de 16 ani.

Pneumologie

Centrul de Pneumologie

Specialitate medicala care se dedica studiului si tratamentului bolilor de plamani, de bronhii, ale pleurei si ale mediastinului (spatiul situat intre plamani).

Obstetrica / Ginecologie

Centrul de Obstetrica / Ginecologie

Ramură a chirurgiei care se ocupă cu fiziologia și patologia sarcinii și a nașterii, precum și cu asistența în timpul nașterii și în perioada de lăuzie.

Cardiologie

Centrul de Cardiologie

Ramură a medicinei interne care se ocupă cu studiul anatomiei, fiziologiei și patologiei inimii și al bolilor de inimă.

Diabet si boli de nutritie

Centrul de Diabet si boli de nutritie

Totalitatea proceselor fiziologice prin care organismele își procură hrana necesară creșterii și dezvoltării, obținerii energiei pentru desfășurarea proceselor vitale, refacerii țesuturilor etc

Analize de laborator

Centrul de Analize de laborator

Analizele medicale sunt facute pentru verificarea starii de sanatate, dar si pentru diagnosticarea unei afectiuni, pentru evaluarea severitatii unei boli ori pentru monitorizarea raspunsului pe care organismul il are la un anumit tratament.

Ecografie

Centrul de Ecografie

Ecograf care se poate utiliza pentru ecografie abdominală. Sondă, care se aşează pe peretele abdominal. Imaginea ecografică a rinichiului. Ecografia abdominală sau ultrasonografia abdominală este o metodă de examinare imagistică a organelor abdominale cu ultrasunete. Ea se realizează cu ajutorul aparatului numit ecograf. Este o tehnică neinvazivă și rapidă, considerată o explorare de rutină.